Обвиненият в убийството на брокерката и строителя Юмер застава пред съда и за крадени коли
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Септември 2021 16:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обвиненият в убийството на брокерката и строителя Юмер застава пред съда и за крадени коли

/КРОСС/ Обвиненият в убийството на бургаската брокерка Теодора Бахлова и на строителя Юмер Мехмед - бизнесменът Станимир Рагевски застава пред съда и по друго дело. Районната прокуратура в Бургас му е повдигнала обвинение за това, че от август 2014 г. до 09.05.2016 г., в Бургас, при условията на продължавано престъпление, като извършител в съучастие с Христо Желязков - действайки също като извършител, придобил и укрил чужди движими вещи.

Става дума за два автомобила - единият марка „Нисан", на стойност 47 000 лева, собственост на неустановено по делото лице и лек автомобил марка "Инфинити", на стойност 45 000, собственост на ЗАД "Армеец" АД - София.
Рагевски е обвиняем и за това, че на 29.09.2014 г., в сектор "Пътна полиция", използвал фалшиви документи на които е предаден вид, че са издадени от Шведските компетентни органи, за регистрацията на лек автомобил марка „Нисан". Бизнесменът представил документи и за покупко-продажбата на двете луксозни возила, които също били фалшиви. Ако бъде признат за виновен, предвижда се наказание лишаване от свобода до 10 години и глоба от 1000 до 3000 лв.

Рагевски бе арестуван за убийствата на брокерката и Юмер, заедно с авера си Деян Дичев, познат в Бургас вече е като Готвача. До разчленените и изхвърлени трупове, полицаите завел Готвача, който се води свидетел. Държавното обвинение сочи, че двете жертви са убити от Рагевски, а пистолетът бил намерен скрит в заведението на Дичев. Части от труповете на убитите бяха открити и в шахти, пред дома на Дичев.