Млада жена издъхна след разкарване от болница в болница в Монтана
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Септември 2021 09:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Млада жена издъхна след разкарване от болница в болница в Монтана

/КРОСС/ Млада жена издъхна след разкарване от болница в болница в Монтана. Близките й са убедени, че изгубените безценни часове са причина за фаталния край. Това съобщиха в предаването "Тази сутрин" по БТВ.

Петя Бориславова е на 33 години, майка е на 3 деца. Издъхнала е на 15 септември, след като две болници са отказали да я приемат.

От седмица жената се е оплаквала от затруднено дишане. PCR теста й за коронавирус е отрицателен. Лекувана е с няколко антибиотика. Прегледана е от кардиолог и специалист по белодробни заболявания. В сряда състоянието й се влошава и получава направление за настаняване в белодробното отделение на МБАЛ - Монтана.

Дишането е толкова тежко, че близките й викат и линейка, но тя се бави около половин час и накрая я откарват с кола до болницата. В МБАЛ отказват да я приемат и я препращат към Спешното отделение. Оттам я препращат към частна клиника в другия край на Монтана, но и там отказват да я приемат.

Болниците казаха, че ще направят проверка по случая. Близките настояват здравните власти и прокуратурата да се разследват смъртта на 33-годишната Петя.