Трима големи победители на конкурса за песен на София
Секция: КУЛТУРА
17 Септември 2021 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима големи победители на конкурса за песен на София

/КРОСС/ В навечерието на празника на столицата, София избра своята песен за 2021 г. Това се случи на XI - то издание на Фестивала за поп и рок музика - София 2021, който се организира от Столична община и Sprint Production.

За първи път в историята на фестивала, големият победител не е един, а цели трима. Това са Тони Димитрова с песента „ Любов в сегашно време", Петя Буюклиева със „Завърни се приятелю" и Маргарита Хранова с „Моя късна любов". Трите диви се изправиха една срещу друга на сцената и бяха оценени най-високо, и с еднакъв резултат от професионално жури, оглавявано от Михайл Белчев. Песента на Тони Димитрова „Любов в сегашно време" по текст на Красимир Трифонов и аранжимент на Светослав Лобошки успя да докосне най-силно и представителите на медийното жури.

За приза се състезаваха 14 авторски песни, специално подбрани за конкурса и представени от популярни и по-млади български изпълнители. Сред останалите участници в надпреварата са Богдан Томов, Илия Ангелов, група Хоризонт, Христо Деянов, трио VIVA, Георги Арсов, Антония Маркова и Владо Димов, Moby Dick Project, ЕВА, Black Rose, Delta Roosters. Публиката ще може да чуе техните изпълнения в ефира на БНТ на 27 септември и да избере своя фаворит, чрез SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен.

Средствата са в полза на Благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри", която и тази година подкрепя каузата: Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник навреме".

Тя е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Музикалният форум тази година е насочен и към кризата, причинена от COVID-19. Пандемията от COVID-19 продължава да причинява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален мащаб, поради което усилията за предотвратяване на разпространението на вируса и защита на населението остават отговорност на цялото общество.

Именно затова слоганът на ХI-тото издание на събитието е в синхрон със стартиралата информационна кампания „Дай рамо на твоята най-добра защита! Ваксинирай се!", за да насочи вниманието ни към голямата отговорност да запазим както своето, така и здравето на другите, за да бъдем отново заедно.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 година. Фестивалът се организира с подкрепата на Министерство на културата, Столична община и Българска национална телевизия, с партньорството на Музикаутор, Профон, Българската музикална асоциация и партньорски организации.