Сега вече ми е по-лесно да се ориентирам какви са проблемите, които трябва да се решават
Секция: ПОЛИТИКА
18 Септември 2021 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сега вече ми е по-лесно да се ориентирам какви са проблемите, които трябва да се решават

/КРОСС/ Сега вече ми е по-лесно да се ориентирам какви са проблемите, които трябва да се решават, по-добре знам и какви са спънките това да става. Това каза служебният министър на правосъдието в предаването „Тази сутрин" по бТВ. Той отчете като успех в работата на предходното министерство ускоряването на регистърните производства и свързването на българския Търговски регистър с европейската система, предотвратяването на закриването на десетки районни съдилища, ускоряването на придобиване на българско гражданство.

Министър Стоилов заяви, че следващата седмица вероятно ще проведе среща с представители на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи от Европарламента във връзка с казуса „Магнитски". „Аз вече поставих въпроса пред комисаря по правосъдието, че е необходима европейска регулация, тъй като подобни действия трябва да бъдат съвместими с върховенството на правото на българския и европейки правен ред", посочи той. Министър Стоилов допълни, че в министерството вече има законопроект на нормативен акт, който предвижда основанията, реда за защита, определя свързаните лица в казуси като „Магнитски".

Той коментира и намеренията за влизане в политиката на бившите си колеги Кирил Петков и Асен Василев. „Мисля, че на предстоящите избори те ще имат резултат, който ще им позволи не само да участват в парламента, но и да повлияят, дори може би да помогнат за формирането на следващата управленска конфигурация", заяви Стоилов.