Индия е поставила вчера, на рождения ден на премиера си, 25 милиона доза ваксини срещу ковид
Секция: СВЯТ
18 Септември 2021 13:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Индия е поставила вчера, на рождения ден на премиера си, 25 милиона доза ваксини срещу ковид

/КРОСС/ Индия е поставила вчера 25 милиона дози ваксини по време на специалната кампания, организирана в чест на рождения ден на премиера Наренда Моди, който навърши 71 години, предаде Асошиейтед прес.

Снощи бе съобщено за поставени 22 милиона дози, а днес здравното министерство, обобщавайки данните, каза, че те са 25 милиона и с тях общият брой ваксинации става над 790 милиона. Това изключително постижение е "златна глава в историята на страна и на света", заяви по този повод здравният министър Мансух Мандавия.

Единствената страна, поставила повече дози, е Китай, където тази седмица правителството съобщи, че са поставени над 2,16 милиарда инжекции и 1 милиард китайци вече са напълно ваксинирани.

Индия с население от близо 1,4 милиарда души, е поставила поне една доза ваксина на над 62 на сто от пълнолетното си население, а около 21 процента са с две дози.

Индия е съобщила за повече от 33 милиона случая на заразени с коронавируса и 444 529 починали. Всеки ден се отчитат над 300 000 нови случая.