ДПС няма да прости на Радев за репликата "Коя е вашата родина-майка?"
Секция: ПОЛИТИКА
18 Септември 2021 12:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДПС няма да прости на Радев за репликата "Коя е вашата родина-майка?"

/КРОСС/ ДПС не може да прости провокацията на президента Румен Радев при въпроса му коя е родината - майка на лидера на партията Мустафа Карадайъ. Това стана ясно от думите на Хамид Хамид.

Пред Nova той каза, че ДПС е подкрепила Радев за първия му мандат, но впоследствие е видяло разделението на страната и на институциите.

"Г-н Радев беше избран с гласовете на ДПС и това е факт. Видяхме концентрацията на всичко в ГЕРБ. Нашата подкрепа е скромна, но много често тази малка подкрепа е решаваща", настоя Хамид.
ДПС обаче трябва да види всички кандидати. Предстои обсъждане на темата в Централния съвет. Хамид Хамид каза, че не се обсъждат имена. Не се изключва възможност и за самостоятелен кандидат.

Междувременно ДПС не се притеснява от проекта на Кирил Петков и Асен Василев. Не очаква отлив на свои симпатизанти.

Пеевски и "Магнитски"

ДПС все още настоява за доказателства за включването на бившия депутат Делян Пеевски в списъка "Магнитски", изготвен от САЩ.

"Ние сме доказали, че по отношение на Делян Пеевски са доставени твърдения през лобистки практики и са заблудени. От няколко статии на самите лобисти четохме доста интересни неща - че те могат да бъдат достигнати до всеки един чиновник. Ние имаме отговори и то от всички български институции, които са съотнасими към тази тема, че няма данни. Ние сме оборили всяко твърдяно нещо в „Магнитски" по тази тема", категоричен е той.

"За Божков и другите не можахме да получим информация, защото в бг прокуратура има досъдебни п-ва, които не позволяват тази информация. Желязков никога не е бил част от ДПС, аз лично не го познавам.

"Елементарни нужди не могат да се плащат от лицата в този разширен списък. Не приемайте нашите действия само като защита. В момента факти и доказателства няма. Ние държим на цялата истина", каза още той.