Проектът на Асен Василев и Кирил Петков ще доведе до размествания
Секция: ПОЛИТИКА
18 Септември 2021 14:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проектът на Асен Василев и Кирил Петков ще доведе до размествания

/КРОСС/ Проектът на Асен Василев и Кирил Петков ще доведе до размествания. Те ще са по-сериозни сред партиите на промяната, но той има потенциал да взима гласове от всички партии. Това каза политологът Даниел Смилов в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Според него ГЕРБ постепенно се превръща в партия, която защитава лидера си от различни обвинения и създава впечатление, че води окопна война.

Според политическия анализатор Георги Харизанов „Има такъв народ" никога не са желаели да управляват и доказателство за това са и двете им проектоправителства. „Очевидно те имаха за цел да не бъдат приети, те неслучайно не стигнаха до пленарна зала. Имаха всички шансове, ако пожелаят, да го направят, имаха и партньори, които подадоха ръка, но целта не е била да управляват", заяви Харизанов.

Политическият анализатор Слави Василев смята, че Кирил Петков и Асен Василев действат самостоятелно и техният проект не е „партията на президента".

Според Василев липсата на опит в политиката и голямото его на лидера на „Има такъв народ" са причина за провала на партията. „Той вече няма да получи и отношението на партиите на промяната, които получи в началото на 45-ия парламент", добави той.

Той бе категоричен, че ГЕРБ няма как да се върне на власт. „Ако Кирил Петков не участва, може би ГЕРБ ще остане първа политическа сила. Но дори това да се случи, те няма да могат да управляват, защото останалите партии категорично няма да искат да управляват с ГЕРБ", добави Василев.