БСП има кандидат за президент още с решението на 17 април 2021 г.
Секция: ПОЛИТИКА
19 Септември 2021 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП има кандидат за президент още с решението на 17 април 2021 г.

/КРОСС/ БСП има кандидат за президент още с решението на 17 април 2021 г. 90% от общинските организации са взели решение за подкрепа на кандидат-президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова. Това каза Кирил Добрев в предаването „Тази неделя" по бТВ.

По думите му битката при ГЕРБ няма да е за президентски пост. „Техният кандидат трябва да събере редиците на ГЕРБ и да постигне най-висок парламентарен резултат", обясни Добрев.

Според Добрев Кирил Петков и Асен Василев са продукт на това, че трите партии на промяната се скараха в парламента и оставиха вакуумно пространство на повече от 1 милион гласове. „Ако тези хора получат висок резултат, виновни за това ще бъдат БСП и ГЕРБ - със своите критики те легитимират още неродения политически проект", смята Добрев.

Добрев бе категоричен, че ако Румен Радев е искал да има партия, такава щеше да има още преди няколко месеца. „И към днешна дата тази партия щеше да е спечелила парламентарните избори, да има правителство и днес нямаше да се коментира темата за президент. Особено след провала на всички нови формации, които претендираха да представляват протестната част на българския народ", каза социалистът.