Заради Ковид-19 под карантина са ученици и персонал от ясла във Великотърновско
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Септември 2021 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заради Ковид-19 под карантина са ученици и персонал от ясла във Великотърновско

/КРОСС/ В още две училища в област Велико Търново паралелки преминават на дистанционно обучение заради заразени с коронавирус ученици, предаде БНТ. Става въпрос за общо 37 ученици.

Положителни проби за COVID-19 са дали двама - десетокласник от СУ "Емилиян Станев" във Велико Търново и дете от ОУ "Петко Славейков" в село Джулюница.

Това е трети случай за региона от началото на учебната година на прекъсване на присъственото обучение.

Под карантина са поставени и 18 деца, педагози и помощник-възпитатели в детска ясла в Свищов.

Висока смъртност отчитат за последното денонощие здравните власти в областта. Починали са 10 болни с COVID-19 или 13 на сто от леталните случаи за страната. На болнично лечение са 194 пациенти, което е 72 на сто заетост на COVID секторите в областта.

Припомняме, че още на 17 септември стана ясно, че една паралелка с 23 деца е под карантина и премина на дистанционно обучение. Двама от учителите са дали положителни проби. 260 подрастващи са ваксинирани срещу COVID-19, а 79 на сто от педагозите, които са заявили, че добро,волно ще се тестват за коронавирусна инфекция, са го направили.

Като цяло нивото на ваксинация е ниско, а в заболеваемостта от COVID-19 се наблюдава плато. Областта остава в червената зона.

Със завършен ваксинационен цикъл във Великотърновска област е под 15 % от пълнолетното население. Всеки трети е с поставена поне една доза от ваксините срещу коронавирусната инфекция.

Заетостта на специализираната леглова база е около 70 на сто.