Странно е седмица преди края на регистрацията за президентски избори да има само двама кандидати
Секция: ПОЛИТИКА
19 Септември 2021 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Странно е седмица преди края на регистрацията за президентски избори да има само двама кандидати

/КРОСС/ Странно е една седмица преди края на регистрацията за президентски избори да има само двама кандидати. Това каза проф. Александър Томов - лидер на Движение „Заедно за промяна" и на Партия „Българска социалдемокрация" и кандидат за президент, в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Той отбеляза, че държавата се намира в изключително тежка криза и е силно изостанала. „Ако това продължи, ще загубим населението си, защото при ниска производителност, слаба икономика хората бягат", обясни той решението си да влезе в надпреварата.

Според него президентите до момента не изпълняват в пълен обем президентските си функции. „Нямаме нужда от президентска република, но президентът по Конституция е носител на народната воля. Той е носител на стратегията за развитие на страната. Такава стратегия предлагаме ние - нова стратегия", добави Томов.

Той определи поведението на Румен Радев през последната година като пасивно. За него сериозният проблем е, че ГЕРБ, начело с Бойко Борисов, продължава да е първа политическа сила. „Нашата кандидатура с проф. Аврамов не е срещу Румен Радев, тя е срещу връщането на Бойко Борисов на власт. Борисов е проблемът", посочи той.