Гърция обмисля да задължи здравните работници да се ваксинират и с бустерна доза
Секция: СВЯТ
19 Септември 2021 12:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гърция обмисля да задължи здравните работници да се ваксинират и с бустерна доза

/КРОСС/ Правителството в Гърция обмисля да задължи здравните работници да се ваксинират и с допълнителна (трета) доза срещу Covid-19. В същото време студентите в южната ни съседка масово се ваксинират, за да могат да посещават университетите.

"Работещите в здравната система трябваше вече да са ваксинирани с трета доза", съобщи председателят на лекарския съюз Матина Пагони. Лекарите от Съвета за контрол на пандемията съобщават, че има политическо решение за задължително поставяне на трета доза на медиците и социалните работници в домовете за възрастни хора.

Очаква се утре официално изявление на министъра на здравеопазването.

Мнението на епидемолозите в Гърция е, че е препоръчително всички на възраст над 60 години да подсилят здравния си статус с трета доза.

Преди началото на академичната година около 75% от студентите са ваксинирани, информират от министерството на образованието. Изисква се сертификат за пълно ваксиниране за да се посещават лекциите в университетите.

Неваксинираните студенти са задължени да представят отрицателен тест по няколко пъти на седмица.

Наредбата за влизане в ресторанти и таверни само на ваксинирани и преболедували вече нанася щети на туристическия бранш. Собствениците на ресторанти искат от правителството помощи, поради рязък спад на оборота на заведенията.