Желаем работата от последните 4 месеца да продължи през следващите 4 години
Секция: ПОЛИТИКА
19 Септември 2021 12:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Желаем работата от последните 4 месеца да продължи през следващите 4 години

/КРОСС/ Бившите министри на икономиката и финансите в служебното правителство - Кирил Петков и Асен Василев представиха своя политически проект "Продължаваме промяната". Мястото на срещата, на която присъстваха и техни съмишленици, беше център „Проджект лаб" на столичния бул. „Мария Луиза".

"В последните 4 месеца ние започнахме промяната и имахме много конкретни и ясни цели - да спрем корупцията и кражбите, да освободим малкия и среден бизнес да работи спокойно, да привлечем високотехнологични инвестиции. Цялото благоденствие, което бъде събрано, трябва да се разпредели по-справедливо. Бюджетът показа точно това - когато можем и да намалим дефицита, и да разпределим средствата при пенсионери, хората от здравеопазването и образованието. Искаме тези 4 месеца да ги продължим през следващите 4 години", посочи Кирил Петков при представянето на новата формация.

Кирил Петков и Асен Василев представиха и някои от участниците в техния политически проект, като част от лицата са от екипа на Министерство на икономиката - Яна Балникова и Калина Константинова.

Бившият икономически министър изтъкна четири критерия за хората, които се присъединяват към тяхната формация: да имат добра кариера извън политика, да бъдат независими хора, коти ода могат независимо да взимат най-правилните решения; да не са били в повече от една партия; да нямат скандали и най-важното - всеки един да подпише договори за почтеност, която означава да няма банкова тайна, да няма скрити пари.

От своя страна Асен Василев посочи, че данъците у нас няма нужда да се пипат - нито нагоре, нито надолу.

"Имаме достатъчно постъпление и да имаме нормално образование, нормално здравеопазването и да си направим инфраструктурата. Проблемът е, че няма контрол на разходването на парите. Ние плащаме тройно и четворно за прости неща", отбеляза Василев по време на представянето на новата формация.

"Ако просто си съберем това, което държавата трябва да събере, и сложим контролни механизми, като спрем и течовете - само така може да оправим средата и да изчистим държавата", заяви още Василев.

Двамата лидери на новия политически проект посочиха, че продължават преговорите с няколко партии (7-8 политически сили) за участие в предстоящите избори, като най-вероятно ще се формира коалиция, за да може в нея да бъде включено името на новата формация "Продължаваме промяната". Резултатите от тези преговори ще станат ясно до седмица или две, но задължително това ще е политическа сила, която ще изповядва идеологията на двамата лидери на проекта.