Партиите не се разбраха за състава на 26-та РИК - Софийска област
Секция: ПОЛИТИКА
19 Септември 2021 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Партиите не се разбраха за състава на 26-та РИК - Софийска област

/КРОСС/ Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев проведе консултации с партии и коалиции за определяне на състава на 26-та РИК - Софийска област, за провеждане на избори за президент и вицепрезидент и Народно събрание на 14 ноември т.г., съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Партията "Има такъв народ" е предложила председателят на 26-та РИК да е от тяхната квота, от коалиция ГЕРБ-СДС и БСП и "Изправи се БГ! Ние идваме!" също поискали председателското място.

"Демократична България" и ДПС предложили да заемат в комисията заместник председателски места.

"Има такъв народ" са настояли, като първа политическа сила на последните парламентарни избори, да заемат председателското място. ОТ ГЕРБ-СДС заявили, че председателското място трябва да се заеме от тях, позовавайки се на предишен опит на техните представители в комисията. БСП поискали председателското място със същия аргумент, а като алтернатива предложили мястото на секретар на комисията да е от тяхната квота.
В хода на разговорите съгласие за ръководството на 26-та РИК не е било постигнато, а документите на партиите и коалициите ще бъдат изпратени днес в ЦИК. Съставът на 26-та РИК е от 13 члена.