Захариева смята, че е време за нова коалиция в името на България
Секция: ПОЛИТИКА
19 Септември 2021 14:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захариева смята, че е време за нова коалиция в името на България

/КРОСС/ Партиите на протеста имаха два пъти шанс да направят правителство и да покажат, че могат да управляват. Два пъти показаха, че са немощни и не могат да го направят. Още от първата седмица влязоха в разпри и скандали от трибуната - беше срамно, такова падение в парламента не съм виждала. Така смята бившият депутат от ГЕРБ и бивш външен министър Екатерина Захариева.

"Много се надявам всички ние, всички политици, да се вразумим и да започнем да излъчваме, да правим това, което сме обещали в предизборните си програми на хората. После всички ще берем плодовете на случващото се - неслучайно парламентът е с най-нисък рейтинг", коментира тя пред БНТ.

Според нея парламентът не е направил нищо съществено за краткото си съществуване. Актуализацията на бюджета е била нужна на президента Радев и служебното правителство с една-единствена цел - да се похвалят с вдигането на пенсиите. Хората, обаче, очакват обещаните реформи и сигурност, подчерта Захариева.

По думите ѝ е управление без коалиция е невъзможно.
"България не е имала еднопартийно правителство от много, много години. Крайно време да се обединяваме около нещата в програмите, въпреки че всички политически партии имат различия - тези, които ни обединяват и се очакват от българските граждани", каза още тя.

И увери, че ГЕРБ имат смелостта да управляват.