Сърбия е шампион в Европа по брой новозаразени с Covid-19
Секция: СВЯТ
19 Септември 2021 15:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сърбия е шампион в Европа по брой новозаразени с Covid-19

/КРОСС/ През последните седем дни Сърбия е първата в Европа и втората държава в света по отношение на среднодневния брой новоинфектирани с коронавирус на милион жители според ourworldindata.org.

Според този сайт Сърбия е със средно 1018 нови случая след малката островна държава държава Гренада, със средно 1447 нови случая на ден, съобщава "Данас".

Черна гора е на трето място, Монголия на четвърто, а Доминиканската република на пето. Израел, Суринам, Куба, Санта Лусия и Антигуа и Барбуда също са в челната десетка.

От европейските страни веднага след Сърбия в списъка е Словения, с около средно 500 нови случая на милион жители през последните седем дни, следвана от Великобритания.

Според броя на починалите миналата седмица Гренада отново е на първо място със 212 смъртни случая на милион жители, а в Европа първа е Северна Македония с 96, което е и четвъртото място на планетата.

В Европа според смъртността след Северна Македония са България, Босна и Херцеговина и Косово. Според този критерий Сърбия е 27-а в света.

По данни от вчера в Сърбия за последните 24 часа са регистрирани 6 745 нови случая на коронавирус и 35 смъртни случая. Общо 860 431 души са заразени с вируса досега, а са регистрирани 7 733 смъртни случая. В момента в болници има 4 199 пациенти, от които 177 са на респиратори.