ЦИК ще определи състава на избирателната комисия в Перник
Секция: ПОЛИТИКА
19 Септември 2021 16:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦИК ще определи състава на избирателната комисия в Перник

/КРОСС/ Централната избирателна комисия ще определи състава на РИК - Перник за предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и за Народно събрание, след като на състоялите се днес консултации при областния управител д-р Симеон Василев парламентарно представените партии и коалиции не успяха да постигнат съгласие по окончателния ѝ състав.

В препъникамък се превърнаха двете зам.-председателски места. За тях предложения направиха коалиция ГЕРБ-СДС, ДПС, коалиция „Демократична България - Обединение " и коалиция „Изправи се! Мутри вън!", но до решение така и не се стигна.

Консенсус бе постигнат при предложението за председателското място на „Има такъв народ" и по предложението на коалиция БСП за България за секретар на комисията.

Протоколът с всички предложения на политическите партии и коалиции ще бъде изпратен в Централната избирателна комисия, която ще се произнесе с решение за състава на РИК -Перник.

И на предстоящите избори комисията в Перник ще бъде 13-членна. По трима представители в нея ще имат партия „Има такъв народ"и коалиция ГЕРБ-СДС, по двама- коалиция БСП за България, коалиция „Демократична България - обединение"и партия ДПС. С една квота е коалиция „Изправи се! Мутри вън!".