Слънчево с валежи днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Септември 2021 08:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево с валежи днес

/КРОСС/ Днес ще е предимно слънчево. В повечето райони вятърът ще е слаб до умерен от запад-югозапад, но привечер ще се ориентира от северозапад и ще се усили. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. По-интензивни валежи и гръмотевична дейност ще има вечерта на места в Северна България, а през нощта срещу вторник и в източните райони. Минималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса, а максималните между 26 и 31 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер облачността ще се увеличи и през нощта срещу вторник на много места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха 23-26°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на 1200 метра около 21°, на 2000 метра - около 14°.
Реклама

До средата на седмицата времето ще бъде доста динамично, с чести промени. Ще има променлива облачност, на места и превалявания от дъжд. Вятърът ще е северозападен, слаб до умерен и температурите ще се понижават, повече в Северна България.