Собственици на заведения сигнализират за полицейски тормоз в Благоевград
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Септември 2021 08:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Собственици на заведения сигнализират за полицейски тормоз в Благоевград

/КРОСС/ Членове на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България алармират за полицейски тормоз срещу клиенти, собственици и управители на заведения в Благоевград в събота вечер, като изпращат кадри от случилото се.

От полицията в Благоевград заявиха, че има задържано лице във видимо нетрезво състояние за проявена агресия и неподчинение на полицейско разпореждане. По-късно той е написал писмено изявление, в което е изразил съжаление за поведението си.

Въпреки това от Асоциацията на заведенията в България настояват за дисциплинарни мерки от страна на ръководството на МВР:

Ето и изявлението на БАЗ и СЗБ:

"При нас в Благоевград е тежко. Излизат десетки полицаи в петък и събота. Имаше акция този уикенд - НАП, полиция, инспекция по труда, митници, пожарна, общинска полиция. Ходят нощно време по улиците на Благоевград, бият хората и ги арестуват. Има вечерен час според тях и след 23:00 да няма никой по улиците. Спират музиката на заведение, което работи след 23 ч, пишат актове на всички клиенти и ги гонят. Докато не си тръгнат всички, полицията стои вътре", споделя колегата, изпратил ни клипа, който към момента предпочита да остане в анонимност.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България и членовете ни обявиха „гражданско неподчинение" срещу неефективните и дискриминационни марки за борба с COVID-19. Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейският произвол срещу български предприемачи и клиенти на заведенията няма да търпим и да приемем!

И понеже е много модерно да се говори за „полицейско насилие" - сами преценете какво е това във видеото...

Искаме незабавното дисциплинарно уволнение на „временно преназначения на длъжността директор на ОДМВР - Благоевград" старши комисар Георги Кандев и дисциплинарни наказания за всички намесени.

Адвокатите, които работят с Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България вече подготвят искове срещу отговорните лица. Ще продължим да пазим правата си и няма да позволим гавра с бизнеса ни, препитанието на нашите служители и клиентите ни!"