Петима души, сред които две деца, са в болница след тежка катастрофа на пътя Бургас – Средец
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Септември 2021 10:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петима души, сред които две деца, са в болница след тежка катастрофа на пътя Бургас – Средец

/КРОСС/ Петима души са пострадали при тежка катастрофа на пътя Бургас - Средец.

Пострадалите са откарани в болница, а сред тях има и две деца - момченце на пет години и момиченце на 10 месеца. Те са настанени в отделението по педиатрия към УМБАЛ Бургас и са под наблюдение.

Катастрофата е станала в събота с участието на три автомобила. Водачите са момиче на 19 години от Бургас, 56-годишен мъж от средецкото село Орлинци и 58-годишен бургазлия.
Реклама

От Областната дирекция на МВР в Бургас уточниха, че причината е неправилно изпреварване, но не съобщават подробности за инцидента, както и кой всъщност е виновен.

Други двама души пострадаха след челен сблъсък между два автомобила в Бургас, в събота около 18 ч. на бул. "Иван Вазов".

Лек автомобил, управляван от 47-годишна бургазлийка, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост - дъжд и мокра пътна настилка, навлиза в платното за насрещно движение. Вследствие на това блъска челно друга кола. Зад волана е бил 39- годишен мъж от Бургас.

При инцидента са пострадали двамата шофьори. Те са тествани за употреба на алкохол, като пробата на 47-годишната жена е положителна - 0.47 промила.