Инициативен комитет ще издигне Румен Радев и Илияна Йотова за президентска двойка на изборите
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Септември 2021 12:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Инициативен комитет ще издигне Румен Радев и Илияна Йотова за президентска двойка на изборите

/КРОСС/ Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за предстоящите президентски избори. Това обяви днес вицепрезидентът Йотова по време на официално посещение в Свищов. По думите ѝ в него ще участват хора с най-различни политически цветове, но сред тях водещ ще бъде цветът на България.

Вицепрезидентът коментира и новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, като по думите ѝ той ще привлече младите хора, които търсят своята реализация.

Струва ми се, от първите заявки, по-скоро това ще бъде една центристка партия, която много ми прилича на начина, по който през 2017 г. стартира партията "Франция напред" на г-н Макрон. Много ми прилича на програмата на "Граждани в Испания", това също е центристка партия. Вероятно тези млади хора ще търсят своята политическа реализация в този спектър. Днес ние ще започнем конструирането, то вече е в много голяма степен готово, на нашия инициативен комитет, ще бъде обявен съвсем скоро, защото спазваме и съответните срокове, дадени от ЦИК. Ще видите, че там ще има хора от най-различни политически цветове.