Производство на резервоари чрез ротационно леене
Секция: ЛЮБОПИТНО
20 Септември 2021 18:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Производство на резервоари чрез ротационно леене

/КРОСС/ Производството на пластмасови изделия в днешно време е много разпространено. Пластмасови опаковки ни заливат отвсякъде. Докато обаче много от видовете пластмасови производства са ни добре познати (екструдиране, шприцоване, пресоване и т.н.), не така стои въпросът с ротационното леене на пластмасите.

Това е метод използващ се за отливане на големи кухи пластмасови изделия. Открит през 40-те години на миналия век, той привлича бързо вниманието и в много случаи е по - конкурентен на предпочитаните до този момент бластване и инжекционно леене. Уникален по своята същност процес за производство на пластмасови изделия включващ зареждане на материала, изпичане, охлаждане и получаване на нов продукт, който се отличава с интересна форма, разнообразен цвят и много добра плътност на стените. Матриците (калъпите), които се използват се отличават със свой дизайн, прецизност и точност. Изработват се от стомана или алуминий.

В производството, като суровина, основно се използва полиетиленът, който е универсален, достъпен и лесен за леене. Полиетиленовата гранула се смила до пудра и се поставя в матрицата за започване на производствения процес. Ако суровината е във вид на гранули, тогава материалът се натрошава и полученото изделие е с лошо качество.

Предимствата на този тип леене:

• Производство на изделия с добра плътност на стените. Получената дебелина на стената е равномерна в целия продукт, което увеличава неговата здравина и цялост. Дебелината на стената при нашите резервоари би могла да достигне до 16 мм.

• Ако е необходимо, възможно е да се предвиди наличие на отвори в стените на получените резервоари. Стените на съдовете могат лесно да се пробият с цел поставяне на канелки, кранове, гумени уплътнения, маншони, и т.н.

• Резервоарите са безшевни и са годни за съхранение и транспортиране на разтвори на агрохимия, киселини, соли, вода, различни масла и други течности, включително и агресивни такива.

В случай, че имате желание да се запознаете по - добре с този тип леене, можете да се обърнете към нас на Резервоари.БГ или да ни посетите в производствената база в гр. Ловеч.