Иван Гарелов: Кой ще издава тези свидетелства за почтен и непочтен?
Секция: Интервюта
21 Септември 2021 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Гарелов: Кой ще издава тези свидетелства за почтен и непочтен?

/КРОСС/ "Кой ще издава тези свидетелства за почтен и непочтен? И как ще работиш в един парламент с тези, с които не си в коалиция, са непочтени? Мисля, че тези красиви фрази са безсъдържателни". Този коментар направи пред БНР журналистът Иван Гарелов.

"Отказът на "Продължаваме промяната" за предварително коалиране с "Демократична България" може да е изненада за Христо Иванов, но новата партия не означава, че като продължава промяната, ще направи същите грешки като досегашните партии на промяната, които бяха в парламента", смята той.

"Ако "Има такъв народ" запазят първото или второто място в следващото Народно събрание, а новата формация е на трето или четвърто, не можем да очакваме "Продължаваме промяната" да определя бъдещата политика", каза още журналистът.

Иван Гарелов коментира и предстоящите президентски избори, като категорично подчерта, че няма съмнение за това, че левите избиратели са "за" Румен Радев и Илияна Йотова:

"Въпросът е дали ще се мине през унижението при минаване през някакво съгласуване - игри на гордост. Трябва да се надмогне самолюбието на едната и на другата страна (БСП и президента - б.р.). Те са създадени един за друг. БСП не може да се сърди на Радев за това, че търси да разшири периферията на своите гласоподаватели и в дясно-център, като смятат, че това е насочени срещу БСП. ... Трябва ревизия на гордостта кой на кого е задължен".

По думите на журналиста Бойко Борисов се страхува да бъде кандидат на ГЕРБ за президент, за да не загуби от Радев и "това да го изхвърли съвсем от политиката".

"Не виждам подходящи фигури за кандидати на ГЕРБ и десните, затова те се прикриват зад обяснения, че още обмислят", посочи Гарелов.

В следващият парламент няма да има място за отстъпление, заяви той и подчерта, че хората няма да простят, ако отново не се състави правителство. Според него невъзможността да се състави кабинет би означавало и отказ от демокрацията.