Москва планира четири иновативни спешни центъра до края на 2022 г.
Секция: Русия
21 Септември 2021 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Москва планира четири иновативни спешни центъра до края на 2022 г.

/КРОСС/ В Москва до края на 2022 г. ще бъдат построени четири нови комплекса за спешна помощ, които ще бъдат като своеобразни мултидисциплинарни болници. Това каза Андрей Бочкарев, заместни-кмет по политиката за градско развитие и строителството, цитиран от РИА Новости.

По думите на заместник-кмета, всеки един от комплексите ще може да приема до 1,2 хиляди пациенти на ден. Построените нови центрове ще са с обща площ над 68 хил. кв. м.
„Сега текат монолитни работи по строителните обекти, започва изграждането на прегради и инсталирането на инженерни мрежи. В новите комплекси специалистите ще могат да оказват първа помощ, да диагностицират и лекуват пациенти; всеки от тях ще разполага с операционен блок за спешни случаи, отделение за реанимация и интензивно лечение, за диагностика, лаборатория за спешни анализи и пр.", добави Бочкарев.

По думите му приемът на пациенти ще се осъществява на принципа на разделяне на потоците. „Това ще даде възможност по-добре специалистите да се справят с нарастващия поток от пациенти, да сведат до минимум времето за диагностика, да повишат точността на предварителната диагностика и определянето на специализираното отделение за хоспитализация.