Предстоящи събития на 22 септември
Секция: Предстоящи събития
22 Септември 2021 07:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 22 септември

/КРОСС/***
Велико Търново.
От 10.30 ч. на Двореца на Царевец държавният глава Румен Радев ще вземе участие във военния ритуал на националното знаме на Република България и поднасянето на венци на
Пирамидата на Независимостта. Румен Радев ще произнесе слово.
***
Велико Търново.
От 11.30 ч. от площад „Цар Асен I" пред Царевец до паметника „Майка България" ще премине дефиле на военни оркестри. В шествието ще се включи и президентът Румен Радев.
***
София
От 20.00 ч. в Народния театър „Иван Вазов" президентът Румен Радев ще участва в церемонията по връчването на втората Годишна награда за духовен принос на името на Иван Вазов.
***
Велико Търново.
От 17.30 ч. в сградата на общината министър-председателят Стефан Янев ще проведе среща с председателя на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България и кмет на Велико Търново Даниел Панов.
***
Велико Търново.
От 20.15 ч. от пл. „Цар Асен I" ще се състои прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина", на което ще присъства премиерът Стефан Янев.
***
София
От 11.00 ч. Националната гвардейска част ще проведе ритуал по полагане на венци пред Паметника на Независимостта на пл. "Княз Александър I".
***
София
От 11:00 ч. на гроба на Иван Вазов, намиращ се в градинката зад църквата „Св. София", Националният литературен музей организира поклонение по повод 100 години от смъртта на Патриарха на българската литература.
***
Бургас.
От 10.30 часа на площад „Атанас Сиреков" ще се състои ритуал по издигане на флаговете на Република България, Европейския съюз и Община Бургас празничен молебен за благоденствието на страната
***
Бургас.
От 11.00 ч. ще бъдат поднесени цветя пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк.
***
Бургас.
От 12.00 ч. в двора на Етнографската експозиция (ул. „Княз Ал. Батенберг" 12-14) ще бъде представен официално каталогът „По дрехите посрещат...".
***
Бургас.
От 12.30 ч. във вътрешния двор на обновения Културен дом на Нефтохимика ще се състои концерта на група „Горещ пясък".
***
Варна.
От 19.00 ч. на входа на Морската градина до Слънчевия часовник ще бъде открита пътуваща изложба „100 години курортно дело във Варна- Царицата на Черно море".
***
Варна
От 19.00 ч. в зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна ще се състои концерт на саксофонен квартет „Сигнум" и Кай Шумахер.
***
Велико Търново.
От 7.30 ч. в черквата „Свети Четиридесет мъченици" ще бъде отслужена празнична литургия от великотърновския митрополит Григорий.
***
Велико Търново.
От 21.00 ч. небето над Велико Търново ще бъде обагрено от фойерверки, които ще бъдат изстреляни от района на паметника на Асеневци.
***
Видин
От 11.00 ч. заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова и секретарят на Общината Валери Димитров ще поднесат венец пред паметника на Бдинци на централния площад в град Видин.
***
Кюстендил
От 11.00 ч. при паметника на Васил Левски в "Ларгото" ще бъдат отбелязани 113 г. от обявяването на Независимостта на България.
***
Панагюрище.
От 11.00 ч. на площад „Цар Освободител" по повод Деня на независимостта на България ще бъде отслужен молебен и ще бъде осветена реплика на знамето на 27-ми Чепински пехотен полк.
***
Пловдив.
От 10.00 ч. в храм "Света Неделя" ще бъде отслужен молебен.
***
Пловдив.
От 10.30 ч. ще бъдат поднасяни венци и цветя на паметната плоча на Александър Малинов в подножието на Стария град, до Източната порта.
***
Пловдив.
От 11.30 ч. на пл. "22 септември" ще се състои официалната церемония по повод Деня на независимостта.
***
Стара Загора
От 10.30 ч. в парк „Александър Стамболийски" ще бъде отбелязан тържествено Денят на независимостта на България.
***
Стара Загора.
От 11.00 ч. на сцената пред Общината ще се състои празничен фолклорен концерт.
***
Стара Загора / село Старозагорски бани
От 12.00 ч. в центъра на село Старозагорски бани ще се състои празник на селото.
***
Търговище
От 20.00 ч. на Стадиончето ще се състои прожекция на филма „Голата истина за група „Жигули".
***
Шумен
От 9.00 ч. ще ес състои състезание по изкачване на стъпалата на паметника „Създатели на българската държава".
***
Ямбол.
От 10.00 ч. на централната алея в Градския парк ще бъде открита изложбата
„Ямбол".
***
Ямбол.
От 12.00 ч. на улица „Георги С. Раковски" пред зелените площи срещу Регионална библиотека „Георги Раковски" ще бъде открита експозицията - „Българската Независимост" на Държавна агенция „Архиви".