Amazon инвестира 5 млрд. долара в нов облачен регион
Секция: Технологии
23 Септември 2021 09:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Amazon инвестира 5 млрд. долара в нов облачен регион

/КРОСС/ Подразделението за облачни услуги на Amazon - Amazon Web Services, ще създаде нов виртуален облачен регион в Нова Зеландия. Това съобщи министърът на цифровата икономика и комуникациите на страната Дейвид Кларк.

„Amazon е втората по големина технологична компания в света, която инвестира сериозно в създаването на облачен регион в Нова Зеландия. Това ще даде тласък на растежа на националния цифров сектор и по -нататъшното възстановяване на икономиката на страната след Пандемията от COVID-19. Общият обем на инвестициите на Amazon ще бъде около 7, 5 милиарда новозеландски долара (около 5,2 милиарда долара), което показва високо ниво на доверие от международната бизнес общност ",- се казва в изявление на Кларк, публикувано на сайта на министерството.

Министърът отбеляза и че изграждането на нови центрове за данни в облачния регион на Amazon ще създаде работни места за местното население.
"Облачните технологии ще играят важна роля в развитието на дигиталната икономика на Нова Зеландия и разширяването на обхвата на цифровите публични услуги", подчерта министърът.