Лозан Панов няма да бъде кандидатът за президент на „Демократична България“
Секция: ПОЛИТИКА
23 Септември 2021 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лозан Панов няма да бъде кандидатът за президент на „Демократична България“

/КРОСС/ Лозан Панов няма да бъде кандидатът за президент на „Демократична България" на изборите през ноември. След седмица започва процедурата по избор на неговия наследник начело на Върховния касационен съд.

С начина, по който се изразявам, различното мнение, което отстоявам, не съм убеден, че за която и да е политическа формация съм атрактивен, така Панов отговори на въпроса дали той ще е следващия кандидат за президент на „Демократична България".

Относно това дали има своя кандидатура за негов наследник начело на ВКС, той коментира, че не би номинирал никого, защото смята, че самата негова номинация ще минира една подобна кандидатура предвид конфигурацията на Висшия съдебен съвет. Това обаче, което мисля и е важно - да се видят кои ще бъдат кандидатите. И когато се видят кои ще бъдат кандидатите, нямайте никакво съмнение, че аз ще кажа своето мнение и ще изразя своето становище, каза още Панов.

За това как съм намерил ВКС дали е бил разделен между отделните колеги и няма да говоря. Понякога, няма да крия от Вас е тъжно, когато чувам, че във Върховния административен съд виждали всичко ей така, определено всичко е в единомислие, а във ВКС Панов е оставил хората да си правят каквото си искат, коментира още Лозан Панов.

На въпроса - има политическо влияние върху избора на тримата големи в съдебната система, той отбеляза, че по-скоро смята, че управляващите мислят за съдебната система тогава, когато отидат в опозиция. Тогава на тях им трябва една независима съдебна система. Не очаквайте, че ще посоча своя наследник, както го направи господин Цацаров за господин Гешев, коментира още Лозан Панов.