ЕРП Север вложи над 400 000 лева в подобряване на електрозахранването в община Провадия и община Дългопол
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2021 11:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕРП Север вложи над 400 000 лева в подобряване на електрозахранването в община Провадия и община Дългопол

/КРОСС/ Мащабен проект реализира Електроразпределение Север на територията на община Провадия и община Дългопол в рамките на своята инвестиционна програма за 2021 година. Проектът включи реконструкция на въздушна мрежа ниско напрежение, като старите неизолирани проводници са подменени с нови усукани изолирани, които се характеризират с много по-добра устойчивост при неблагоприятни метеорологични условия. Извършена е и подмяна на 100 стоманобетонни стълба с нови. Общата дължина на монтирания усукан проводник надвишава 18 километра, а инвестицията в новата мрежа е близо 250 хиляди лева.

Други над 150 000 лева се влагат в подмяна на кабелни линии средно напрежение в град Провадия и град Дългопол. Извършваните реконструкции ще повишат сигурността на електрозахранването на хиляди клиенти на електроразпределителното дружество на територията на двете варненски общини.
В инвестиционните и ремонтни планове на ЕРП Север е предвидена освен подмяна на кабелни линии средно напрежение, да се извърши реконструкция на част от мрежата ниско напрежение в Провадия и Дългопол. Дейностите се осъществяват съгласувано и със съдействието на местната власт, а целта на дружеството е с изпълнението им да гарантира качество на доставяната услуга на своите клиенти.