Борис Бонев: Новият председател на СОС е лоша новина за софиянци - показва, че за ГЕРБ приоритет е усвояването
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2021 12:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борис Бонев: Новият председател на СОС е лоша новина за софиянци - показва, че за ГЕРБ приоритет е усвояването

/КРОСС/ Независимият общински съветник Борис Бонев съобщи днес, че новият председател на СОС ще бъде г-н Георгиев, тъй като той е единственият кандидат на ГЕРБ за позицията. „Прозират зависимости и назначаването му е лоша новина за софиянци. То показва какви ще са приоритетите на управляващите до края на мандата и вместо решаването на проблемите на града управляващите ще бъдат ангажирани с партийна дисциплина, фалшив ПР и усвояване на средства" - коментира Борис Бонев.

Градските активисти от Спаси София припомнят, че г-н Георгиев е вносител на редица лобистки и съмнителни доклади, сред които искането за даване на допълнителни 5 млн. лв. общински средства към частния превозвач МТК. „Само за няколко дни работа, заедно с колегата Владислав Панев, успяхме да оборим тезите в доклада и да спестим милиони на столичани" - припомня независимият съветник Бонев. Той добавя и че Георги Георгиев бе вносител и на доклада за „златните етажерки" за книги на пл. Славейков за 300 000 лв. посред пандемия и финансова криза.

Още по-сериозни са съмненията за зависимости от Орлин Алексиев, който в публичното пространство е определян като ковчежника на ГЕРБ в София. Те се задълбочават и от факта, че именно Георги Георгиев наследи Орлин Алексиев на поста председател на комисията по финанси в СОС и затова се твърди, че е един от неговите аватари в Съвета. „За мен неговият кариерен ръст е необясним - той командори цялата група на ГЕРБ в София, въпреки че е нов съветник и уж от гражданската квота. Това подсказва, че влиянието му идва извън СОС, особено в ГЕРБ, където партийната лоялност е единственият критерий за кариерно развитие" - споделя мнението си Борис Бонев.

За Спаси София е очевидно защо бе отстранен Герджиков. Според градските активисти явно той не можа да свърши работата, която Борисов очаква в оставащите последни две години от управлението на ГЕРБ в София. След като загубиха националната власт, от партията изглежда държат на всяка цена да си подсигурят каналите за усвояване на софийска почва.

„Ако проблемът е огромната финансова дупка в градския транспорт, резултат от катастрофалното управление от страна на Фандъкова, трябваше да бъдат уволнени зам.-кметът по транспорт и шефът на ЦГМ. Тук изглежда целта е друга и финансовият колапс на града е само фасада. Впрочем къде е кметът да каже колко точно милиони ще трябва да налеем софиянци, за да спасим ЦГМ?" - питат от Спаси София.

„Назначаването на Георгиев лично от Борисов, при това чрез вмешателство, е много лоша новина за София и софиянци. То ясно показва, че в следващите две години целта ще бъде усвояване и окопаване вместо развитие. Целта на гражданите пък трябва да бъде да не им позволим да докарат София до фалит, както го направиха с градския транспорт, и да оставят вредни дългосрочни договори и административен хаос!" - категоричен е Бонев.