ВиК – Шумен подменя превантивно уличен водопровод по ул.“Иван Кръстев Ивански“ в кв. Дивдядово
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2021 12:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 ВиК – Шумен подменя превантивно уличен водопровод по ул.“Иван Кръстев Ивански“ в кв. Дивдядово

Работите се извършват едновременно с асфалтиране на улицата

/КРОСС/ От днес, 23.09.2021 г, ВиК - Шумен започва цялостната подмяна на водопровода по ул. „Иван Кръстев Ивански" в кв. Дивдядово на гр. Шумен и прилежащите сградни водопроводни отклонения.
„Водопроводът е етернитов, с малък диаметър и е положен по-плитко от необходимото, което е една от причините за чести аварии по него. Подменяме го превантивно, извън инвестиционната ни програма, като използваме възможността да работим едновременно с асфалтиране на улицата от страна на община Шумен. Така, освен че ще подобрим водоснабдяването на района, ще избегнем допълнителни неудобства за хората и увреждане на новоположена асфалтова настилка в случай на аварии", каза Стоян Владимиров, главен инженер на ВиК - Шумен.
В рамките на проекта ще бъдат подменени 620 м водопровод от етернит, с нов, от полиетилен, включително 29 броя сградни водопроводни отклонения, свързващи отделните имоти по улицата.
По време на изпълнение на работите са възможни нарушения на водоподаването, за което клиентите ще бъдат уведомени. Проектът е част от програмата на ВиК - Шумен за осигуряване на качествено водоснабдяване в обслужвания от дружеството регион.