Калоян Паргов: Очаквах Борисов да поиска оставката и на Фандъкова и да реши проблема на софиянци
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2021 12:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Очаквах Борисов да поиска оставката и на Фандъкова и да реши проблема на софиянци

Очевидно, че ГЕРБ, изправени пред невъзможността да се възпроизведат отново в национална власт, ще заложат на това да се окопават в местната власт не само в София, каза председателят на БСП - София

/КРОСС/ Очаквах повече от Бойко Борисов. Очаквах на тази сесия той да поиска оставката не само на Елен Герджиков, но и на Йорданка Фандъкова, за да можем да не чакаме две години да решаваме проблемите на софиянци, а да направим това от раз с нови избори. Това каза председателят на БСП - София Калоян Паргов по време на заседание на Столичния общински съвет.

„Ситуацията, която се случва днес, не е нова. Преди 10 г. имахме същия казус. Не мисля да се превръщам в защитник на Елен Герджиков, защото не съм го избирал, не съм го подкрепял и не съм гласувал за него. Най-малкото, защото той е представител на управляващите, а аз на опозицията. Ще трябва да сме внимателни и в квалификациите към всеки от нас, тъй като има една известна българска поговорка - „Падналият приятели няма", заяви той.

„Но няма как да подминем факта, отчитайки начина, по който се управляваше Общинския съвет - формиране на дневния ред, питания и доклади на представители на опозицията, с начина, по който се подреждат заявки за изказвания, без значение електронната система, с начина, по който на миналата редовна сесия се промени балансът в една от комисиите", изтъкна Паргов. Той уточни, че става дума за Комисията по архитектура и поясни, че тя е единствената, в която ГЕРБ-СДС нямат мнозинство. „Комисия, която има отношение към ключов проблем - този със застрояването. Ще обжалваме днес това решение. То противоречи с всички демократични принципи и с правилниците ни", изтъкна председателят на БСП - София.

„Очевидно, че ГЕРБ, изправени пред невъзможността да се възпроизведат отново в национална власт, ще заложат на това да се окопават в местната власт не само в София, но и в цялата страната - предвид предстоящите избори през 2023 г.", заяви той.

„Групата на БСП има решение, като основна опозиционна сила в СОС, да не подкрепя каквито и да е решения, включително кадрови, на управляващите, както винаги сме правили", коментира Калоян Паргов.