Ричард Алибегов: Ще продължим да работим както досега – протестно
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2021 13:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ричард Алибегов: Ще продължим да работим както досега – протестно

/КРОСС/ Дадохме 10-дневен срок, в който и правителството, и браншовите организациитрябва да свършат много работа. Това каза след среща при служебния премиер с представители на туристическия бизнес и други министри Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията.

„Ще продължим да работим както досега - протестно. В следващите дни ще депозираме нашите предложения в Министерство на туризма на база европейските практики, допълни още Алибегов.

Министърът на туризма Стела Балтова каза, че на срещата са се обединили около няколко тези: „Държавата има нужда от работещ сектор „Туризъм". Сектор „Туризъм" желаят всички да работят, да не бъдат ограничавани и да дадат своя принос. До 10 дни ще направим следващата среща, като през този период ще бъдат взети решения по три направления: да бъде потърсена възможност средствата, които са отделени за сектора в актуализирания бюджет, да бъдат използвани за стимулиране на ваксинационния процес. Страната ни има интерес от това да остане „зелена" дестинация, а изискването за това е да бъде постигнато ниво на ваксинация, което да позволи на чуждестранните туристи да искат да посетят България. Още днес трябва да се започне взимането на решения в перспектива 2022 г. - освен практически и финансово-икономически мерки."