Москва не планира локдаун поради ситуацията с коронавируса
Секция: Русия
23 Септември 2021 13:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Москва не планира локдаун поради ситуацията с коронавируса

/КРОСС/ Увеличаването на заболеваемостта и увеличаването на хоспитализациите, което се отчита в Москва, може да се обясни с есенния сезон и масовото завръщане на московчани от ваканции, информира ТАСС.

Няма обаче планове за въвеждане на неработни дни на фона на ситуацията с коронавируса в Москва.

Училищата, детските градини и градските институции ще работят както преди, каза източник в столичната администрация.

„Увеличаването на заболеваемостта и увеличаването на хоспитализациите, което се регистрира в Москва, може да се обясни с есенния сезон и масовото завръщане на московчани от ваканции. В момента правителството не обсъжда блокиране или строги мерки като пролетта на 2020 г. Училищата, детските градини и градските организации продължават да работят. При предишния режим дистанционната работа за работодателите остава препоръчителна. Въвеждането на неработни дни в столицата не се обмисля", каза източникътПо-рано заместник-кметът на столицата по социалното развитие Анастасия Ракова заяви, че заболеваемостта от COVID в Москва се е увеличила с 24% през седмицата, а процентът на хоспитализацията се е увеличил с 15%. Според Ракова есенният сезон се характеризира с увеличаване на заболеваемостта от остри респираторни вирусни инфекции, както и с рязко увеличаване на броя на контактите, свързани с връщането на граждани от ваканции и вили, както и с възобновяване на часовете в училищата.

Заместник -кметът отбеляза, че в столицата е разгърнат и запазен достатъчен капацитет за легла за лечение на заразените с коронавирус.

В същото време експертите непрекъснато провеждат проучване на генома на вируса SARS-CoV-2, за да разберат с кой вариант да се занимават по-сериозно. Бяха разпределени специални субсидии за изследване на секвенирането на генома.