Директорът на „Модерна“ прогнозира край на пандемията догодина
Секция: Здраве
23 Септември 2021 14:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Директорът на „Модерна“ прогнозира край на пандемията догодина

/КРОСС/ Изпълнителният директор на фармацевтичната компания „Модерна" Стефан Бансел смята, че пандемията от новия коронавирус може да приключи до една година. Причината е, че увеличеното производство на ваксини гарантира глобалните доставки, съобщи Ройтерс.

„Ако погледнем към увеличаването на производствените възможности в индустрията през последните шест месеца, до средата на следващата година ще има на разположение достатъчно дози, за да може всички хора на планетата да бъдат ваксинирани. Ще са на разположение и необходими бустерни дози", каза той в интервю за швейцарския в. „Нойе цюрихер цайтунг".

„Хората, които не се ваксинират, ще бъдат естествено имунизирани, защото вариантът Делта е доста заразен. по този начин ще се окажем в ситуация, подобна на тази при грип. Може да се ваксинирате и да прекарате добре зимата. Или не се ваксинирате и рискувате да се разболеете и вероятно дори да се озовете в болница", каза той.

Попитан дали това означава завръщане към нормален живот през втората половина на следващата година, той отговори: „Считано от днес, в рамките на година, предполагам".