Предлагат Георги Георгиев за нов председател на Столичния общински съвет
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2021 12:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предлагат Георги Георгиев за нов председател на Столичния общински съвет

/КРОСС/ В момента общинския съвет все още обсъжда кандидатурата.

Опозиционните партии са категорично против номинирания за председател на СОС. Според групата на БСП Георгиев е прекалено агресивен и невъздържан, подобно е и мнението на групата общински съветници от "Да, България!". Според Борис Бонев Георгиев също не е подходящ за поста, защото е вносител на редица лобистки и съмнителни доклади.

"Прави впечатление, че Георги Георгиев бързо се изкачи на кариерната стълбица. Той директно стана шеф на постоянната комисия по бюджет и финанси към СОС, а сега на преполовен мандат е кандидат за председател на СОС. Това е човек, който не може да води диалог, не е консенсусен". Това коментира независимият столичен общински съветник Борис Бонев.

Методи Лалов от ДБ също се изказа негативно за предложението на ГЕРБ. "Георги Георгиев е лицето на арогантността. Да, Георги Георгиев има качества и е готов да изпълни всички заръки на Бойко Борисов", допълни той.

"Ако някой умее да се самозабравя, то това е Георги Георгиев. Ако някой е гледал комисията за бюджет на СОС, той е видял поведението на Георгиев. Квалификациите и дипломите не са всичко, преди всичко стои правовата държава. Време е граждани да излезете пред общината, хиляди трябва да дойдат и е време и Георгиев и Фандъкова да си събират партакешите от общината", допълни Лалов.

Във вторник досегашният председател на СОС Елен Герджиков подаде оставка като общински съветник oт групата нa ГEРБ-CДC и като председател на съвета.

Вчера лидерът нa ГЕРБ Бойко Борисов каза в Пловдив, че той е настоял Герджиков да подаде оставка, защото "не се справя". "Милиарди са вложени в София, а когато нашите опоненти критикуват, те мълчат и не се защитават", е казал още Борисов.

Елен Герджиков подал оставка "с облекчение". Пожелавам успех на всички, които обичат града ни и работят за него, заяви вече бившият председател на СОС.

"Странно нещо е политическата отговорност - за едни е треска, за други - греда. Отдавна имам намерение да поема моята". Това написа в профила си във Фейсбук подалият оставка председател на Общинския съвет в София Елена Герджиков.

"Близките ми, а и кметът, знаят това. Но чувството за морален ангажимент към хора, с които съм работил повече от 10 години и с които освен грешки, сме направили и немалко добри за София неща, ме караше да изчакам по-нормална политическа ситуация. Така че, макар да не стана по този начин, вчера подадох оставка с чувство на облекчение", написа още Герджиков.