МВР вече стопанисва оградата по границата с Турция
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2021 15:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 МВР вече стопанисва оградата по границата с Турция

/КРОСС/ Министерският съвет прие Решение за отнемане правото на управление върху инженерно съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница - обект публична държавна собственост, от областните управители на област Ямбол, област Хасково и област Бургас и за предоставянето му за управление на Министерството на вътрешните работи, съобщават от МВР.

Проектирането и изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение с Постановление № 55 от 12.03.2015 г. на Министерския съвет е възложено на областните управители на област Хасково, област Ямбол и област Бургас - всеки за участъка от съоръжението на територията на съответната област.

Осигуряването на финансиране и извършването на поддръжка за цялото съоръжение е целесъобразно да се осъществява от Министерството на вътрешните работи, предвид което с решението на Министерския съвет правото на управление върху обекта се отнема от областните управители на област Ямбол, област Хасково и област Бургас и се предоставя безвъзмездно на Министерството на вътрешните работи за нуждите на Главна дирекция „Гранична полиция".