Групата на "БСП за България" в СОС внесe жалба в Областната управа заради промените в състава на Комисията по архитектура
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Септември 2021 16:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Групата на "БСП за България" в СОС внесe жалба в Областната управа заради промените в състава на Комисията по архитектура

/КРОСС/ Общинските съветници от "БСП за България" Милка Христова и Диана Тонова внесоха жалба от името на групата в Областната управа на София заради начина, по който бе променен балансът в Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика към Столичния общински съвет (СОС).

На първото заседание на Общинския съвет след лятната ваканция съставът на Комисията бе увеличен от 15 на 17 човека - на практика с двама представители на управляващото мнозинство в съвета. Дейността й е свързана с вземането на решения по изключително "горещи" теми, като одобряване на подробния устройствен план (ПУП), застрояване, зелени площи и др.

"Така искаме да защитим достойнството на институцията. Това беше своеобразна еманация на установения от същото това мнозинство авторитарен модел на управление през последните години", обясни Тонова, която е и член на Комисията по архитектура.

Тя добави, че с този акт управляващите са потвърдили тезата на опозицията, че градът ни се управлява непрозрачно и лобистки.

Последното заседание на Комисията по архитектура не се състоя, тъй като то бе бойкотирано от общинските съветници от "БСП за България", "Демократична България" и независимия Борис Бонев.