ЦИК започва приема на документи на кандидатите за президент
Секция: ПОЛИТИКА
23 Септември 2021 17:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЦИК започва приема на документи на кандидатите за президент

Книжата за регистрация на инициативните комитети ще се внасят от понеделник

/КРОСС/ ЦИК вече очаква документите за регистрация на инициативните комитети на кандидатите за президент и вицепрезидент за изборите на 14 ноември, съобщиха от комисията. Приемането на книжата започва от идния понеделник, 27 септември, съобщиха от комисията.Документите ще се депозират в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър І" № 1.

Крайният срок за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на инициативни комитети е до 17,00 часа на 4 октомври 2021 г.

Именно инициативен комитет се очаква да издигне за втори мандат сегашния президент Румен Радев в двойка с вицепрезидента Илияна Йотова. Той все още не е обявен и се очаква това да стане до другата седмица.

Не са ясни и повечето от кандидатпрезидентските двойки, като до момента само "Възраждане" обявиха, че номинират лидера си Костадин Костадинов, а по неофициална и предварителна информация ГЕРБ се готвят да издигнат проф. Асен Балтов за президент и Екатерина Захариев за негов вице.

Междувременно вече тече и внасянето на документи за парламентарния вот. Първи депозираха книжата си от най-новата формация, която ще се яви на изборите за Народно събрание - "Продължаваме промяната".

Необходимият брой подписи е бил събран за часове, а да ги отнесе в ЦИК е отишъл лично инициаторът на новата партия Кирил Петков. До снощи нито една друга политическа сила не бе внесла документите си в избирателната комисия за парламентарния вот, който този път ще се проведе ведно с президентския.