Макети на военна и цивилна техника представят в старата столица
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2021 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Макети на военна и цивилна техника представят в старата столица

/КРОСС/ Изложба на макети на военна и цивилна техника, разделени по категории според историческия период, за който се отнасят, ще бъде показана във Велико Търново. Тя е част от изложението „Манда модел Експо 2021", което ще се проведе на 25 и 26 септември. Посетителите на събитието ще могат да видят умалени копия на самолети, танкове, кораби и фигури на хора и животни. Ще има и цели исторически сцени под формата на диорами.

Тазгодишното издание ще бъде юбилейно и ще събере всички изработени до момента проекти, сред които и емблематични модели, представяни през годините. Изложението ще се проведе в залата в Европейския информационен център на болярския град. В края на проявата всички участници ще получат сертификат, ще има и награди от организаторите.

Събитието ще се проведе в условия, отговарящи на завишените изисквания заради Covid 19 в България, уточняват организаторите. Началото ще бъде дадено в събота сутринта в 10 часа.

"Манта Модел Клуб" е създаден през 2011 г. с цел да популяризира моделизма сред децата и младежите и да организира изложби за почитателите на интересното хоби.