Христо Проданов: Колкото повече депутати от БСП в 47-то Народно събрание, толкова по-голям шанс промяната да се случи
Секция: ПОЛИТИКА
24 Септември 2021 14:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Проданов: Колкото повече депутати от БСП в 47-то Народно събрание, толкова по-голям шанс промяната да се случи

/КРОСС/ "Нашата цел е да се представим максимално добре на изборите, защото колкото повече народни представители от БСП има в 47-то Народно събрание, толкова е по-голям шансът така желаната от всички промяна наистина да се случи." Това заяви депутатът в 46-то Народно събрание от "БСП за България" Христо Проданов пред радио "Фокус".

"Доказахме с действията си, че сме последователна партия и че защитаваме нашите позиции. В 45-то и 46-то Народно събрание се видя, че БСП беше единствената партия, която се държеше конструктивно и желаеше истински промяната", посочи Проданов.

Социалистът бе категоричен, че коалиция с ГЕРБ и ДПС е изключена, тъй като БСП продължава да отстоява своята позиция, че е крайно време моделът, който управляваше България през последните 12 години, да бъде променен.
Според Проданов е рано да се говори за бъдещи парламентарни мнозинства.

"В 46-то Народно събрание т.нар. партии на промяната имахме 148 народни представители - едно солидно мнозинство, за да бъде създадено правителство на промяната, но това така и не се случи", припомни той.

"С актуализацията на бюджета показахме последователност в нашите намерения и в нашите действия, които бяха свързани с увеличение на доходите на българските граждани. Единственият начин, по който може да се отговори на тази инфлация, на която вече сме свидетели, е чрез увеличаване на доходите на гражданите така, че те да могат да посрещнат по-високите цени", каза още Христо Проданов.

Според Проданов причината за увеличаването на цената на тока се крие в либерализацията на енергийния пазар и припомни, че позицията на БСП винаги е била против това.
"Цените на тока са такива, защото държавата няма намеса и няма регулации. БСП нееднократно е предупреждава за това, което се случва в момента", подчерта той.

Христо Проданов е убеден, че на конференциите в БСП най-много номинации ще получи кандидат-президентската двойка Радев-Йотова и Националният съвет ще препотвърди решението си от април месец за подкрепа.