Задържаха грабителя от Елин Пелин (видео)
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Септември 2021 13:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха грабителя от Елин Пелин (видео)

/КРОСС/ Към 23.40 часа на 22 септември в РУ-Елин Пелин постъпил сигнал за извършен грабеж в денонощен магазин в Елин Пелин. Съобщено било, че около 20 минути по-рано в търговския обект е влязъл мъж с плътна предпазна маска на лицето и слънчеви очила, който заплашил продавача с пистолет, след което отнел касовата наличност, два мобилни телефона и кутия цигари от щендера.

video: https://www.youtube.com/watch?v=WCBaQjv72ZM

"видео от грабежа"

Незабавно на място били изпратени полицейски екипи, а дежурна оперативна група от ОДМВР-София предприела оглед на местопроизшествието. На пътя за с. Мусачево, изхвърлени на различни места в тревните площи, били открити част от отнетите вещи и използвани при извършване на престъплението дрехи. Същите са иззети като веществено доказателство, а по случая е образувано досъдебно производство.

В хода на активните издирвателни действия, предприети от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР-София и колегите им от РУ-Елин Пелин и проведено оперативно наблюдение криминалистите установили свидетел, който дал сведения по отношение на извършения грабеж.

След анализ на придобитата информация и допълнителни оперативни действия разследващият екип събрал достатъчно данни, сочещи към самоличността на извършителя на дръзкото престъпление. При полицейска операция, реализирана със съдействието на служители от ГДНП и СДВР, към 19.30 часа снощи мъжът е задържан в столично казино. Той е криминално проявен и осъждан ефективно за кражби, водещ скитнически начин на живот, и с 8-месечна условна присъда. При извършения му обиск у 37-годишния столичанин са открити веществени доказателства, съотносими към извършеното престъпление. В снетото му писмено сведение той е направил пълни самопризнания. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.