Столична община отваря нов пункт за ваксинация в метрото от понеделник
Секция: Здраве
24 Септември 2021 15:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Столична община отваря нов пункт за ваксинация в метрото от понеделник

Събота и неделя ще работят шест изнесени кабинети

/КРОСС/ Още един общински пункт за ваксинация срещу COVID-19 ще бъде открит от понеделник, 27 септември в метрото. Той ще се намира на връзката между метростанците „СУ "Св. Климент Охридски" и „Орлов мост".

Входовете към пункта са откъм Княжеската градина, откъм Орлов мост през травалатора (подвижната пътека) към университета, както и през самата станция „Софийски университет". Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Изнесеният кабинет ще работи всеки делничен ден от 14,00 до 19,00 ч. При голям интерес, работното време може да обхване и сутрешните часове на деня. В пункта медицински екип от ДКЦ 11 ще имунизира желаещите граждани с всички, разрешени от ЕС ваксини.

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември се намира в метростанция НДК откъм бул. "Патриарх Евтимий". Неговото работно време е: понеделник, сряда и петък - от 8,00 до 13,00 ч , а вторник и четвъртък - от 13,00 до 19,00 ч. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души.

Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по инициатива на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова, за да се даде възможност на повече столичани да се имунизират.

И тази събота и неделя, 25 и 26 септември, желаещите да се имунизират ще могат да го направят в изнесените кабинети, организирани от Столична община и столичната РЗИ.

Ваксини ще се поставят в пет от търговските центрове от 13:00 до 18:00 часа - в „Парадайс мол", „Ринг мол", „Сердика мол", „България мол", The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. „Дружба" от 9:00 до 16:00 часа.

Имунизационен пункт работи и в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката - ж.к. "Люлин" 9, ул. "Иван Бойчев" № 17, ет. 1, каб. № 5. Работното време е от 9:00 до 14:00 ч.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция" и дирекция „Здравеопазване" на Столичната община.