Комитова: Натъкнахме се на огромен финансов дефицит в МРРБ
Секция: ПОЛИТИКА
25 Септември 2021 13:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Комитова: Натъкнахме се на огромен финансов дефицит в МРРБ

/КРОСС/ Натъкнахме се на огромен финансов дефицит в МРРБ, от над 100 милиона, установихме, че бюджетът е изчерпан, когато служебното правителство стъпи в длъжност, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова пред „Дарик".

Тя обясни, че 382 милиона е приетият бюджет на АПИ за година, а договорените дейности са на стойност от над милиард. До този момент накрая на годината правителство е плащало с министерски постановления.
Служебното правителство обаче няма как да реши проблема с министерски постановления, посочи Комитова и коментира, че което и правителство да дойде, не може пари да се дават с министерски постановления.

С фирмите се разговаря, за да може да се осигури бюджет, каза още регионалният министър.

Тя коментира качеството на пътищата. „Имаме перфектно направени пътища, имаме на места и дефекти", отбеляза Комитова. Вече има комисия по качеството, която тепърва тръгва на проверки, добави тя.

Министърът посочи, че регионалното министерство не се занимава само с ремонт на пътища. По думите ѝ 2200 строежа се изпълняват в регионалното министерство към момента, те са на стойност над 7 милиарда и половина.
В качеството си на служебен министър нищо не съм спирала, каза Комитова и добави, че строителството е бавен, труден и сложен процес - „в него не трябва да се бърза и не трябва да има ревност".

Тя коментира още тежката авария в Хасково, която остави редица населени места без вода навръх 22 септември.