Помощите за бизнеса не са достигнали до адресата
Секция: ИКОНОМИКА
25 Септември 2021 17:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Помощите за бизнеса не са достигнали до адресата

/КРОСС/ Помощите за бизнеса, които са предвидени в актуализацията на бюджета, не са достигнали до бизнеса. Това каза Мая Манолова, председател на Гражданската платформа "Изправи се.БГ", на брифинг пред сградата на Министерския съвет, съобщи БТА. По думите й, все още няма и министерско постановление за това.

Според Манолова това създава огромна тревога и проблеми в българските фирми. "Буквално, телефоните в офисите са прегрели", добави Манолова. Тя изтъкна, че българските фирми са притеснени и от поскъпването на тока, и от инфлацията, и от липсата на подкрепа, на които те са разчитали. Затова от "Изправи се.БГ" настояват незабавно Министерският съвет да приеме постановление, с което да разпредели тези пари и да ги насочи към бизнеса.

От "Изправи се.БГ" подкрепят също искането не 30 процента спад в оборотите да е пределът, под който не получават помощ, а 20 процента спад в оборота, сравнен с 2019 г., да гарантира, че ще получат финансова подкрепа от българската държава. "Това е така и заради лавинообразното повишаване на цената на тока, особено за социалните учреждения и за бизнеса", заяви още Мая Манолова.