Договорът за добросъседство с Република Северна Македония не е грешка, счита Каракачанов
Секция: ПОЛИТИКА
25 Септември 2021 20:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Договорът за добросъседство с Република Северна Македония не е грешка, счита Каракачанов

/КРОСС/ Договорът за добросъседство с Република Северна Македония не е грешка. 2017 г. България подаде ръка и това показва, че тя не е злонамерена и не води враждебна политика спрямо съседката ни. Това каза бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов в „Говори сега" по БНТ. Той подчерта, че договорът за добросъседство не само не се спазва, но антибългарската политика продължава.

По думите му интересите на великите сили няма морал, има интереси. И САЩ, и Русия имат своите интереси на Балканите, посочи той. „Това обаче не означава, че ние трябва да бъдем държава без суверенитет и да клякаме на всеки по-голям, който поиска неговите интереси да бъдат поставени за сметка на нашите интереси", категоричен бе Каракачанов.

Според лидера на ВМРО новите политически формации са и външнополитически проекти, които най-вероятно ще работят в посока подкрепа на членството на Република Северна Македония. „Но аз мисля, че общественото мнение в България няма да им позволи да го направят", добави той.