Трябва да има повече светлина около посещенията на Кристалина Георгиева в публични институции в България
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Септември 2021 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трябва да има повече светлина около посещенията на Кристалина Георгиева в публични институции в България

/КРОСС/ Любопитно е да има повече светлина около посещенията на Кристалина Георгиева в публични институции в България. Чух, че е имало такива както в президентството, така и със сегашния управител на БНБ. Това каза икономистът Любомир Каримански от ИТН в „Тази неделя" по бТВ.

Той изрази предположение, че причината за нейното посещение тук е разразилия се около нея скандал в Световната банка и търсенето на подкрепа от страна на български институции за евентуалното й връщане в България. Възможно е да е имало и срещи с отделни парламентарни групи за най-високия в държавата пост, ако тя реши да се кандидатира, допълни Каримански.

Икономистът коментира растящата инфлация и високите цени на тока, като посочи, че в момента държавният бюджет изостава в разходната си част, но в него има пари за подпомагане на бизнеса. „Има възможност и резерви, специално за енергетиката, благодарение на т.нар. повишени проценти на дивидентите в енергетиката, за да могат да се компенсират и субсидират малкия и среден бизнес, който има нужда от това", обясни той.