Екатерина Йорданова е новият председател на Жени-ГЕРБ
Секция: ПОЛИТИКА
27 Септември 2021 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Екатерина Йорданова е новият председател на Жени-ГЕРБ

/КРОСС/ Екатерина Йорданова е новият председател на Жени-ГЕРБ. Тя е общински съветник в София. В студиото на "Денят започва" Йорданова не коментира конкретна причина защо от ГЕРБ още не са издигнали кандидат-президентска двойка.

Не съм част от ръководството на ГЕРБ, аз съм редови член от много години, разбира се, че нашето ръководство е взело правилното решение да обяви номинациите в последните дни, предвид тежко замърсената комуникационна среда, заяви тя.

Йорданова подчерта, че диалогът е най-силният инструмент за постигането на всякаква политика. Жените наистина сме по-диалогични и вярвам, че не само жените в ГЕРБ, а жените във всички политически партии ще застанат още по-силно на позиции, за да подпомогнат диалога, заяви тя.

Вчера се породи поредното напрежение между ГЕРБ и служебният кабинет - министърът на културата помоли партията да напусне двата етажа в административната сграда в НДК, където е настанена централата на партията

Законът за политическите партии е ясен, чл. 31 също, така че аз го приех по-скоро като една шега или може би някакъв пиар ход, грешно е посъветван министърът. ПП ГЕРБ още е първа политическа сила, зад нея стоят много избиратели и аз наистина не бих искала да повярвам, че някой ще тръгне след толкова много хора в нарушение на закона, каза Йорданова.

Екатерина Йорданова коментира и обстановката с градския транспорт в София - засиленият контрол и разредените разписания.

В 20% от транспорта ще бъдат увеличени интервалите така че да отговорим настина на реалните потребности и да минимизираме разходите - вследствие на пандемия ние посрещнахме кризата много достойно, не намалихме сериозно разписанията, заяви Йорданова. Тя подчерта, че работещите в градския транспорт също са от героите на пандемията.

Когато има криза и проблем в обществото, тя е за всички. Колегите в Транспортна комисия и след много задълбочен анализ в ЦГМ правят предложение за увеличаване на интервалите само в определени диапазони от време, когато има наблюдение, че автобусите са празни. По думите й това са частни мерки и там, където не се налага да има пълен обем на транспортната услуга.