"Възраждане" се регистрираха за изборите, не виждат партньори в НС
Секция: ПОЛИТИКА
28 Септември 2021 14:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Възраждане" се регистрираха за изборите, не виждат партньори в НС

/КРОСС/ Политическа партия "Възраждане" се регистрира в Централната избирателна комисия за предстоящия президентски и парламентарен вот на 14 октомври. Кандидат-президент на формацията ще бъде нейният лидер Костадин Костадинов. Освен това той ще бъде и кандидат за народен представител в 25 МИР София и 3 МИР Варна.

"Шановете ни са огромни благодарение на вярата на гражданите, които виждат, че останалите партии, които само обещават, не правят нищо", каза зам.-председателят на "Възраждане" Петър Петров.

"Не правим сметки колко депутати ще вкараме, а искаме да излезем на парламентарната трибуна, където да представим вижданията си за възраждането на България и българския дух", добави той.

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов обаче така и не се яви пред ЦИК. Причината, казаха съратниците му - бил на разпит в полицията във Варна. Техни симпатизанти влязоха без маски в енергото във Варна, а г-н Костадинов бе посочен като организатор. Затова в момента е на разпит.

От партията на Костадинов не виждат възможни съмишленици в следващия парламент. "Не виждаме нито един възможен съюзник в парламентарните партии. Те са в служба на глобалистичната адженда и продават националните интереси", заяви Николай Дренчев, организационен секретар на "Възраждане".

"Ние защитаваме българския национален интерес и суверенитет. Когато говорим за евентуални съюзи, те няма да са на база конкретна формация, а на база идеи. Нашата основна цел е да спрем демографската катастрофа и бихме подкрепили мерки, насочени към това", уточни той.

"Възраждане" обаче нямали нищо общо със случая на проявена агресия срещу ваксинационен пункт в морската столица преди седмица, отговориха на въпрос на News.bg от партията.