LG ще придобие cybellum - израелския доставчик на решения за оценка на риска в автомобилната киберсигурност
Секция: Технологии
28 Септември 2021 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
LG ще придобие cybellum - израелския доставчик на решения за оценка на риска в автомобилната киберсигурност

Сделката ще помогне на LG да разработи по-сигурен авто софтуер, ще подобри бизнеса с компоненти на превозните средства и ще позволи на Cybellum да разшири решенията за сигурност за глобални клиенти

/КРОСС/ Бордът на директорите на LG Electronics (LG) одобри придобиването на Cybellum - водещ доставчик на решения за оценка на риска в автомобилната киберсигурност.

Сделката позволява на LG да поеме приблизително 64% дял от технологичната компания на стойност 140 милиона щатски долара. Това е стратегически ход, който ще подобри възможностите на LG в областта на киберсигурността и ще ускори усилията ѝ да стане партньор за иновации на Future Mobility.

Останалите акции ще бъдат придобити в близкото бъдеще, когато окончателната оценка и общата сума на инвестицията ще бъдат потвърдени. В допълнение към тази първоначална инвестиция, LG се ангажира с просто споразумение за бъдещ капитал (SAFE) да инвестира допълнителни 20 милиона щатски долара в Cybellum след приключване на търговския процес през четвъртото тримесечие.

Основана през 2016 г. в Тел Авив, Cybellum е водеща компания за киберсигурност на превозни средства с близо 50 служители. В момента компанията си сътрудничи с ключови участници в индустрията, като успешно доставя своите продукти на производители и доставчици на превозни средства по целия свят. Освен в Израел, Cybellum работи в Япония, Германия и Северна Америка. Cybellum ще остане независим субект и марка, като продължава да расте и да подкрепя своите клиенти и партньори със същото ниво на ангажираност и стандарти, с които клиентите на Cybellum са свикнали.

С нарастващия брой и вид заплахи за киберсигурността и прехода на глобалната автомобилна индустрия към ерата на свързаните автомобили, където сигурната свързаност е от съществено значение, необходимостта от по-добра киберсигурност на превозни средства, която отговаря на международните стандарти, е по-голяма от всякога. Киберсигурността на превозните средства ще става все по-важна с течение на времето, тъй като автомобилите еволюират в органично свързани системи със сложни взаимовръзки между различните им компоненти. Cybellum ще даде възможност на LG предварително да осигури двигател за устойчив растеж в бързо развиващата се индустрия за автомобилна киберсигурност и да осигури повече стойност в ключови области като проектиране, разработване и експлоатация на части чрез оптимизиране на сигурността на софтуера.

Едно от най-модерните решения на Cybellum за защита на превозни средства от заплахи за тяхната киберсигурност е платформата Cyber Digital Twins. Cyber Digital Twins създава детайлна репрезентация на софтуерните компоненти на автомобила без достъп до изходния код и автоматично излага всички рискове, които потенциално биха могли да бъдат използвани. Платформата разчита на информация за заплахи в реално време за проверка на уязвимости и предоставя пълна оценка, както и препоръчителни решения.

Като първо придобиване на LG в Израел и в областта на киберсигурността, инвестицията подчертава значението на тази нарастваща категория и е ключова част от стратегията на LG за укрепване на бизнес портфолиото им чрез стратегически придобивания, съюзи и партньорства, със силен акцент върху бизнеса с компоненти за превозни средства. През август 2018 г. LG придоби австрийската ZKW Group, водещ играч на пазара за автомобилно осветление. През юли LG основа съвместно предприятие с Magna International, третият по големина доставчик на автомобили в света, за да създаде LG Magna e-Powertrain, повишавайки конкурентоспособността и бъдещия потенциал за растеж на двамата партньори.

„Развълнувани сме за това партньорство с LG и за голямата възвръщаемост, която успяхме да осигурим на нашите заинтересовани страни", сподели Слава Бронфман, главен изпълнителен директор на Cybellum. „Cybellum разработи най-изчерпателното предложение за управление на сигурността на продуктите в индустрията и обединяването на усилията с LG ще ни позволи да ускорим допъл-нително реализирането на нашата визия.
Очакваме да нараснем значително в близко бъдеще."

„Не е тайна, че софтуерът играе значителна роля в автомобилната индустрия и с това идва и необходимостта от ефективни решения за киберсигурност", каза д-р Ким Джин-Йонг, президент на LG Electronics Vehicle component Solutions Compa-ny. „Тази последна сделка допълнително ще укрепи солидната основа на LG в киберсигурността, което ще ни позволи да бъдем още по-подготвени за ерата на свързаните автомобили."

Основана през 2013 г., LG Electronics Vehicle component Solutions Company регистрира продажби от 5,18 милиарда щатски долара през 2020 г., което е увеличение от 6,1% спрямо 2019 г. Чрез инвестицията си в киберсигурността на превозните средства LG се ангажира да увеличи конкурентоспособността на своите информационно-развлекателни системи, силови агрегати на електрически превозни средства и възможности за осветление на автомобили - трите стълба на индустрията за автомобилни компоненти.