Румен Радев: Най-важни за развитието на българските региони са инвестициите в хората
Секция: ПОЛИТИКА
30 Септември 2021 13:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Радев: Най-важни за развитието на българските региони са инвестициите в хората

/КРОСС/ От първостепенно значение за развитието на българските региони са инвестициите в хората, които да осигуряват справедливи възможности, качествено образование и заетост. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес в Кърджали разговаря с общественици, творци и представители на науката от града.

На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с насърчаването на икономическата дейност в региона и осигуряването на по-благоприятни условия за разкриването на работни места. Президентът запозна участниците с мерките в енергетиката и икономиката, които служебното правителство предприема за облекчаване на бизнеса на фона на растящите цени в производството.

Между темите на разговора беше и забавянето на изпълнението на ключови проекти за гарантиране на газовата диверсификация на страната.

Пред държавния глава беше повдигнат въпросът за увеличаване на финансирането за културата през държавния бюджет с оглед на подобряването на условията за работа на местните театри, опери, поддръжката на музеите и привличането на млади хора.

Президентът открои значението на популяризирането на богатите културно-исторически забележителности в България с огромен потенциал да привличат сериозен туристически интерес. Беше обсъдена и необходимостта от разпределение на отговорността по стопанисването на стратегически за българския туризъм обекти, като например Перперикон.

По-късно през деня държавният глава посети местни предприятия с висок принос за развитието на икономиката в региона.