Трябва да утвърждаваме имиджа на България като инвестиционна дестинация за високотехнологично производство
Секция: ПОЛИТИКА
30 Септември 2021 17:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трябва да утвърждаваме имиджа на България като инвестиционна дестинация за високотехнологично производство

/КРОСС/ За да имаме силна икономика и индустрия, трябва да работим за промяна на имиджа на България като инвестиционна дестинация не за евтина работна ръка, а за високотехнологично производство. Това заяви президентът Румен Радев, който посети днес компания в сферата на автомобилната индустрия в Кърджали, разговаря с представители на нейното ръководство и разгледа производствената база.

Румен Радев подчерта, че икономиката ни е изправена пред сложен преход, който изисква трансформация в структурата й, така че да изнася не само готова продукция, но и ноу-хау и инженерни решения. Сред предизвикателствата той открои прехода към зелена и дигитална икономика и прехода от линейна към кръгова икономика. По думите на държавния глава промените, които се осъществяват в българската икономика с високата амбиция на Плана за възстановяване и устойчивост, ще направят страната ни по-добър партньор на българския бизнес като повишаване на качеството на образованието, подкрепа за изграждане на инфраструктура и създаване на предвидима нормативна среда.

Президентът поздрави представителите на ръководството на компанията, че във времена на пандемия не само разширяват обема на производство, разкриват нови клонове и фабрики, осъществяват развойна дейност, но и полагат грижи за работниците си, развивайки социална и солидарна икономика.